Agricultura se numara printre cele mai vechi indeletniciri ale oamenilor, fiind, foarte probabil cea mai importanta. Motivul este acela ca prin agricultura ne asiguram hrana, asadar existenta. In ziua de azi, multumita utilajelor agricole de ultima generatie, agricultura a devenit o industrie esentiala de productie in masa a cerealelor, legumelor si fructelor.
In prezent, oamenii nu mai lucreaza pamantul doar cu scopul de a-si asigura propria existenta, ci si pentru a comercializa produsele obtinute. Prin urmare, fermierii au nevoie de echipamente de calitate, care sa-i ajute sa-si desfasoare activitatea. Citeste mai jos care sunt utilajele agricole esentiale la orice ferma moderna.
Tractorul
Initial, tractorul a fost creat pentru a inlocui animalele de lucru, cum sunt caii si boii, pe care oamenii le-au folosit pentru a trage pluguri si carute inca de la inceputurile activitatilor agricole. Henry Ford s-a numarat printre pionierii tractoarelor moderne, mare parte a inspiratiei sale fiind stimulata de decizia de a concepe ceva superior calului pentru o munca eficienta in ferme.
Modelele avansate de tractoare reprezinta etaloane pentru productivitatea la lucrul pamantului. Insa chiar si cel mai puternic tractor va avea nevoie la un moment dat de inlocuirea unei piese. Este esential ca mereu sa optezi pentru
piese de calitate pentru tractor, astfel incat acest utilaj sa functioneze corespunzator, iar tu sa te bucuri de beneficiile sale.
Plugul
Plugul se numara printre cele mai importante echipamente agricole moderne, mai ales pentru ca reduce semnificativ timpul petrecut de fermier pentru pregatirea terenului. In lipsa plugului modern, fermierii ar trebui sa petreaca ore in sir pe camp, in caldura si soare, lucrand pamantul cu un plug tras manual sau de cai. Din fericire, datorita plugului atasat la tractor, aceasta sarcina nu mai necesita forta omului sau a calului si poate fi facuta mult mai rapid.
Piesele pentru plug pe care este bine sa le ai la indemana in caz ca trebuie schimbate sunt suruburile de plug, cormana de stanga sau de dreapta, brazdarul de plug, cilindrul de plug, suruburile de forfecare, dar si restul componentelor din lista noastra, fara de care acest utilaj n-ar putea functiona corect.
Combina de cereale
In anii 1800, mai mult de jumatate din populatia Statelor Unite ale Americii lucra in agricultura. Acum, doar 2% din americani activeaza in agricultura. Asta s-a intamplat, in mare parte, multumita aparitiei combinei, un utilaj agricol intrebuintat la recoltarea cerealelor. Astfel, nu mai este nevoie ca sute sau chiar mii de oameni sa fie nevoiti sa se ocupe de tot felul de sarcini solicitante. Numele acestui utilaj provine de la posibilitatea de a fi folosit pentru numeroase operaiuni: treierare, secerare, separare etc.
Cateva
piese importante pentru combina de cereale sunt rulmentii, pinionul, fulia, lantul elevator, lantul transportor, agitatorul si bucsa. Insa fiecare element al acestui utilaj contribuie la buna functionare a acestuia, asa ca acorda o mare atentie la alegerea acestor componente.
Masini de stropit si erbicidat (erbicidator)
Problemele provocate de tot felul de “maladii” ale culturilor si daunatori ai plantelor i-au pus deseori in dificultate pe fermieri. De aceea, din ce in ce mai multi dintre acestia aleg sa foloseasca masini de stropit si erbicidat (erbicidatoare), niste utilaje ce folosesc tehnologii performante pentru a dispersa solutiile pe terenul agricol ce trebuie sa fie tratat.
Piesele pentru erbicidator sunt la fel de importante precum cele pentru restul utilajelor prezentate in acest ghid.
Semanatoarea
Semanatoarea este un utilaj agricol folosit la introducerea semintelor in sol la o adancime anume. Semanatoarea poate fi liniara (recomandata pentru cereale cum sunt orzul si graul) si de precizie (potrivita pentru produse precum porumbul si fasolea).
Chiar daca pretul unui astfel de utilaj nu este mic (poate costa intre 10.000 si 300.000 de euro), semanatoarea este un echipament ce ii ajuta, de fapt, pe fermieri sa economiseasca sume mari de bani.
In cazul in care aceasta se strica poti folosi
piese de schimb pentru semanatoare, iar utilajul va functiona din nou corect. Tuburile si arcurile pentru semanatoare, brazdarele, patinele, discurile si pinioanele sunt doar cateva exemple de componente importante pe care vei fi la un moment dat nevoit sa le inlocuiesti.
Toate aceste utilaje te vor ajuta sa iti eficientizezi timpul, sa te bucuri de o recolta bogata si de culturi sanatoase.